Stadscafe #3 Meerwaarde door kleur

#3 stadscafé

 

Wees welkom bij de derde editie van Stadscafe!
Het vak verandert. Daarom organiseert Vanschagen Architecten een serie Stadcafé’s; discussieavonden over thema’s verbonden met de vernieuwing van de stad en de rol van ontwerp en ontwerper daarin. Van elke avond wordt een verslag gemaakt. Zo levert de serie stadscafés een doorsnede op van de veranderingen in ons vakgebied. 12 november 16.30 – 18.00 Vanschagen Architecten

Geachte collega ,Ons vak verandert. Daarom organiseert Vanschagen Architecten een serie Stadcafé’s; discussieavonden over thema’s verbonden met de vernieuwing van de stad en de rol van ontwerp en ontwerper daarin.  Van elke avond wordt een verslag gemaakt. Zo levert de serie stadscafés een doorsnede op van de  veranderingen in ons vakgebied.

We nodigen u van harte uit deel te nemen aan

 

stadscafé #3
meerwaarde door kleur

Datum: 12 November, 16.30 – 18.00 (inloop vanaf 16.00)
Locatie: Het Gele Gebouw, bij Kriterion (entree Schoterboshof 25)
Aanmelden: ag@vanschagenarchitecten.nl

 

Kleurstelling heeft grote impact op uitstraling en straatbeeld. In de wereld van de monumentenzorg is het belang van kleur inmiddels erkend. Binnen de stedelijke vernieuwing lijkt kleurkeuze ondergeschoven kindje. In dit Stadscafé bespreken we de stelling dat kleur meehelpt meerwaarde te creëren en dat het de moeite loont een zorgvuldig kleurenplan op te stellen. Het ordent het straatbeeld en draagt bij aan de trots en binding van bewoners. In het Stadscafé bespreken we dit item met verschillende disciplines aan tafel. Merkt een corporatie effect van een kleurenplan bij bewoners of bij de vastgoedafdeling? Hoe kijkt een aannemer aan tegen een kleurenplan en hoe beoordeelt welstand dat? Wat is er voor de gebouweigenaar nodig om een afgewogen kleurplan aan een onderhoudsplan vooraf te laten gaan?

Deze vragen staan centraal in de discussie.  Om die te voeden geven we het woord aan:

Esther Schoonhoven, SchoonhovenBekirov architecten, inleiding

Discussiepartners:

  • Heide Hinterthür, Topaz architecten
  • Wolbert van Dijk, Urban and Landscape design
  • Nicole de Vrij, Woningcorporatie de Sleutels
  • Rob Lansbergen, Dura Vermeer
  • Franz Ziegler, Ziegler/Branderhorst

Aansluitend is er ruimte voor discussie.

Kunt u aangeven of u komt? Rvsp naar ag@vanschagenarchitekten.com

Tot dan!

Arjan Gooijer
Gert Jan te Velde

 

Vanschagen Architecten • Zomerhofstraat 86 • Rotterdam, 3032 CM • Netherlands