Bureau Lofvers

Willemijn Lofvers werkt aan haar promotieonderzoek over de betekenis van eigenaarschap voor huidige stedelijke ontwikkelingen. Zij onderzoekt daarbinnen specifiek de rol van de stedebouwkundige / architect. Welke vaardigheden en kennis zijn nodig om te werken binnen huidige stedelijke condities? Lofvers is verbonden aan de lectoraten Future Urban Regions en Duurzame HavenStad, en geeft les aan de Rotterdamse Academie van Bouwkunst.

Buro Bergh

Creatieve Kwesties

Creatieve Kwesties is een Rotterdams communicatiebureau. We maken dingen duidelijk, promoten wat aandacht verdient en verkopen wat er verkocht moet worden. Kortom, we geven ideeënmakers de fans die ze verdienen. Doen we dat alleen? Soms wel, vaak werken we samen met mensen die beregoed zijn in hun vak. Van filmmakers tot gemeentes en van culturele instellingen tot slimme ondernemers.

PHUrbanism

Onder de naam PHUrbanism werkt Peter van der Helm aan stedelijke (transformatie) opgaven, in coalitie met anderen of zelfstandig. Expertise op het gebied van ruimtelijk concept, ontwerp, strategisch advies en onderzoek zowel op de grote schaal als het kleine initiatief,  is ontstaan vanuit een jarenlange ervaring.

Rotterdams Ontwikkel Kollektief

De oprichters van het Rotterdams Ontwikkel Kollektief, Gijs van der Kleij en Bart Verhagen, ontwikkelen binnenstedelijke gebieden tot waardevolle stukjes stad. Daarnaast adviseren ze bij binnenstedelijke projectontwikkeling in al haar facetten en heeft het Rotterdams Ontwikkel Kollektief veel ervaring met procesmanagement rond complexe (bouw)projecten.

Studio Kloek

‘Willem Lagerwaard en Martijn Swart maken samen met Barbara Mulderink en Sander Hassing interactieve media voor kinderen.
Uitlopend van educatief tot vermakend, maar in de meeste gevallen een combinatie van beiden. Met gebruikersvriendelijke, dynamische interactie, gecombineerd met frisse ontwerpen, zoeken ze altijd de grens op van mogelijkheden en komen zo tot creatieve, heldere en speelse toepassingen met humor. Soms zonder en soms met behulp van hun uitgebreide netwerk kunnen zij als bureau een complete vraag uit handen nemen, van behoefte tot eindresultaat.’

suzannelinders a&o

Architectuur en omgeving.

Wijk TV

Wijk TV is een stichting zonder winstoogmerk en bestaat uit de 2 creatieve makers Ron Blom en Wim Wiegmann.
Ron Blom heeft als achtergrond een opleiding in de Architectuur en is sinds 1993 actief als beeldend kunstenaar en plaatsmaker in de publieke ruimte. Wim Wiegmann heeft als videomaker veel bewonersinitiatieven in kaart gebracht, en organiseerde o.a. de CultuurMix een talkshow in De Nieuwe Banier.
Wijk TV maakt educatieve en sociale televisie  waarin de mens en de samenleving in de spotlight staan. Projecten zijn er voor jong en oud, de wijk staat daarbij altijd centraal! Ook ideeën waarvoor een kleiner budget is, zijn welkom bij Wijk TV.

IMG_0869

IMG_0870

IMG_0871