Persbericht: Open ZOHO – Ontdek het Rotterdams maakkwartier

Duik in de wereld van design, art, cultuur, film, music, media, tech, food, architectuur en urban planning.

Het is tijd om ZOHO voor te stellen aan het publiek. Aan jou. Waarom, wat, waar en voor wie zijn de mensen die dit stuk stad samen maken. Dat doen we op 26 juni tijdens Open ZOHO!

Tijdens Open ZOHO kunnen geïnteresseerden gratis een kijkje in de keuken nemen bij bijvoorbeeld Mesh Print Club, Scrap XL, KATSHOEK, Roodkapje en de diverse instellingen en organisaties in het Gele Gebouw. In het hele ZOHO-gebied zijn presentaties, optredens, (kinder)activiteiten en workshops te volgen, kleurrijke gebouwen te bezichtigen, films te zien en sfeer, eten en drinken te proeven. Overdag is in het Zomerhofkwartier de eindexamenexpositie van De Willem de Kooning Academie (WdKA)te bewonderen.

Het Zomerhofkwartier, ruwweg het gebied tussen de Heer Bokelweg, de Noordsingel, de Vijverhofstraat en de Teilingerstraat in Rotterdam-Noord,herbergt sinds een aantal jaren een keur aan pionierend creatief talent. In verschillende bedrijfsverzamelgebouwen in de buurt, die volgens goede Rotterdamse traditie al snel bekend stonden als Het Gele Gebouw en Het Blauw-Witte Gebouw, vestigden zich kleine en grote(re) bedrijven, organisaties en instellingen. Sinds kort is daar middenin de buurt ook nog het eerste en enige veganistisch-biologische restaurant van Nederland bijgekomen, genaamd Gare du Nord, in een oude treinwagon.

Tijdens Open ZOHO op 26 juni, tussen 18:00 – 21:00 uur is het mogelijk om dit bruisend stuk Rotterdam van dichtbij, binnen en buiten, te ontdekken. Bezoek een live-talkshow in De Nieuwe Banier, de internationale karaoke in Hostel de Mafkees, de bijzondere werkplaats van De Viltmannen of een presentatie in de nieuwe thuishaven van Superuse Studios. Kijk voor het volledige programma op www.zohorotterdam.nl!

Kom mee maken, kijken, proeven, jezelf verbazen en inspireren: Explore the new in ZOHO!

Officiële opening
18:00 uur – Anthoniestraat – Restaurant Gare du Nord
door Hedy van den Berk, bestuurder Havensteder
gevolgd door een optreden van Andy Smart

Vanaf 21:00 ZOHO-afterparty in Roodkapje

Met medewerking van o.a. Havensteder, Stipo, Roodkapje, Superuse Studios, Scrap XL, Mesh Print Club, KATSHOEK, Hostel de Mafkees, De Viltmannen, Gare du Nord, De Nieuwe Banier, Inspiring Cities, Bogue, Roffa Mon Amour, KCR, De Hofbogen, Kriterion Rotterdam, Aad Goudappel, Denk Groen, AIR, Liquid Dreams, Erasmus Universiteit, Masters that Matter, The Old School, SPIN Stadsontwikkelaars, Som=, studio Bas Sala, Van Schagen Architekten, Stichting Zelforganisatie,