Info

Met 3000 m2 vloeroppervlak, verdeeld over 6 lagen, is dit gebouw één van de blikvangers van het Zomerhofkwartier. Het gebouw ontwikkelt zich als een plek voor diversiteit aan voorlopers in hun vakgebied. Innovatoren die hun vak en elkaar vernieuwen, het gebied en de stad versterken.

gele

De gebruikers van het gebouw streven ernaar om samen het gebouw zo goed mogelijk te laten functioneren. Met Havensteder maken we afspraken over zelfbeheer, verduurzaming van het gebouw en hoe we het gebied kunnen versterken. Alle huurders betalen mee aan de vereniging voor het gebouw die haar fondsen zowel inzet voor de versterking van het gebouw, als de programmering van de buurt

De begane grond is een ruimte voor publieke functie en voor de maakindustrie. Huurders op de begane grond zijn:  Old School en de Mesh Print Club. Een goede plintfunctie vinden we belangrijk om de relatie met de straat te versterken.

De eerste etage is een ruimte voor de lichte maakindustrie. Studio Bas Sala heeft zojuist verbouwt en een mooie plek bemachtigd (zie de lijst van huurders).  Hier bevindt zich ook het dakterras dat wij  met het gehele gebouw gebruiken. Er is ruimte voor exposities, ontmoeting en vergaderen voor partijen uit het gebouw en het gebied. We reserveren ruimte voor toptalent, dat in incubatorplekken de kans krijgt hun bedrijf tot wasdom te brengen. Wij zorgen voor begeleiding en rondleidingen.

Op de tweede etage zitten onder meer Stipo, Masters that MatterOppenheimer, Birdinvest en andere partijen (zie de lijst), . Stipo biedt ruimte op de tweede verdieping aan haar partners uit het vak van stedelijke ontwikkeling, kennisinstituten, keten partners en anderen.

Op de derde etage zitten onder andere  Van Schagen Architecten en SPIN Gebiedsontwikkelaars.

Op de vierde etage zit KCR, Kenniscentrum Cultuureducatie Rotterdam, Aad Goudappel. De vierde etage is een ruimte voor partijen uit de fysieke hoek waaronder de sociale, fysieke en maakpartijen.

Op de vijfde etage zit een cocktail van diverse maak partijen als onder andere Creatieve Kwesties,  Nouvelle Media, ODC- architecture, Studio Mars (zie lijst huurders).

Wij programmeren en ontwikkelen Het Gele Gebouw met de vereniging voor het gebouw. Alle huurders kunnen krijgen daar een plek in krijgen.

Wil je meer weten over het proces? Klik hier. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s