verslag launch 40,48 in het Gele Gebouw

Op woensdagavond om 20:00 uur zit er 40,48% van je werkweek op en wordt er in het Gele Gebouw kennis gedeeld over onderwerpen die alles met de stad te maken hebben. Een wekelijks terugkerend evenement met interessante thema’s en boeiende sprekers. Het Verlangen Naar Rotterdam, Wetenschapswoensdag, Inspiring Cities Filmavond en De Kracht van ZOHO zijn de verschillende thema’s die voorbij zullen komen op de woensdagavonden. Het doel van deze avonden is het overbrengen van kennis over stedelijke ontwikkeling, kunst, architectuur en nog veel meer!

Woensdagavond 6 januari 2016 om 20:00uur was de lancering van 40,48. De avond werd gevuld met onder andere sprekers als Immanuel Spoor (Stichting de Nieuwe Lichting), Lucas Hendricks (A-Lab), Olof van de Wal (SKAR), Hans Karssenberg (STIPO) en Jaap Schoufour (Bureau Broedplaatsen). Zij spraken over talenten in Rotterdam en hoe je het talent hier houdt; onder meer door een pull-factor en vooral geen pullfactor te creëren, zodat mensen komen eerder naar jou toe komen.  Dat vergt uithoudingsvermogen, doorpakken en vertrouwen. Creëer cross-overs en blijf vooral samenwerken zijn enkele tips en onderwerpen die werden besproken. De kernvraag van de avond luidde: “Hoe creëren we een ideaal klimaat voor talent in Rotterdam?”

Lees 40,48 artikel website het verslag over de besproken punten van de launch 40,48 artikel website logo 40,48