CrossLab Event

Social Practices

Dinsdag, 6 mei, 2014

Deur open 19:30 u, aanvang 20:00 u.

Zomerhofstraat 84, 2de etage, 3032 CM Rotterdam

Kaartverkoop aan de deur

Regulier: €6,00

Medewerkers WdKA /HR: €4,00

Studenten WdKA/HR: €2,50


 

In dit CrossLab event stellen studenten van de minoren sustainability, cultural diversity, open design en gamification hun interacties met publiek centraal.

Hun projecten tonen heldere stellingname m.b.t. de maatschappij, de omgeving en hun eigen vakgebied. Hun ‘sociale praktijken’ gaan over het onthullen van verborgen verhalen, het regisseren van participanten en ‘bottom up’ forecasting. Samen met experts, waaronder toekomstige vakgenoten en opiniemakers, gaan zij in op de vraag: is het mogelijk om met design sociale veranderingen teweeg te brengen?

Onze speciale gast Mike Weikert, hoofd van de Master Social Design, MICA, Baltimore, USA opent deze avond.

Nicole van Brummelen en Kathleen Aberson gaan in gesprek met Hanne Marckman (Cameleofant) over hun passies voor ontwerpen, spel en spelen als ontwerpmethode.

Daphne Rijkoort werpt een blik op de toekomst. Hoe ga je als ontwerper verbindingen aan met de stedelijke omgeving in 2040? Om dit te onderzoeken ontwierp zij een theehuis dat als ontmoetingsplek dient voor professionals. Dit keer is Marten Kuijpers, curator architectuur en stedenbouw (Het Nieuwe Instuut) te gast.

Op uitnodiging van Sophie van Bragt bespreekt Beatrijs Voorneman methoden voor interactie tussen ontwerper en publiek. ‘Reframing’ is daar een voorbeeld van.

Mode moet veranderen in een tijd van bottom up ontwikkelingen en crowdsourcing, vindt Fleur Pennarts. Zij doet een voorstel: crowd generated forecasting. Deze avond peilt zij haar maatschappelijke invalshoek bij doorgewinterde professionals.
De CrossLab events zijn een initiatief van de Willem de Kooning Academie, Hogeschool Rotterdam en is mede mogelijk gemaakt door het kenniscentrum Creating 010, Hogeschool Rotterdam

Ontwerp:
Romy Brand, Lars Bogaers, Giorgio Lieuw-On, Bram Fritz

logo