FEAST no. 3

OPROEP

1902872_656235434435983_386504451_n

FEAST no. 3 – Maandag 14 april 2014 – 19:30 – Zoholab Zomerhofstraat 71

Een voedselbos, een taalworkshop voor daklozen, een sieradenlijn om de iconen van Rotterdam te tonen, een reizende gratis bibliotheek, een nieuwe publieke tuin in Schiebroek,  voedsel gemaakt van verspilde groente en een Zorgvrijstaat.  Een greep uit de pitches van FEAST no. 1 en no. 2. Allemaal ideëen om de stad mooier, beter, gezelliger, of socialer te maken.

De winnaars van FEAST no. 1 hebben inmiddels hun bibliotheek gerealiseerd en bij Lebkov geplaatst. De Zorgvrijstaat Delfshaven, winnaars van FEAST no. 2 heeft de eerste Aanschuifmaaltijd georganiseerd. Dat is slechts een eerste stap en tijdens FEAST no. 3 zullen ze een update geven. Maar we gaan natuurlijk ook weer een nieuwe idee tot uitvoering brengen. En daarvoor zijn we op zoek naar nieuwe plannen. 

Wat is FEAST ook al weer?

FEAST staat voor Financier via Eten Artistieke en Sociale Tactieken en is een vorm van crowd-eating. Tijdens een maaltijd pitchen 5 initiatieven die Rotterdam mooier, beter, gezelliger of socialer willen maken. Iedere FEAST-ganger betaalt € 25,- (excl. drank) voor een drie-gangendiner en het recht om te stemmen. Want het motto van FEAST is ‘wie betaalt, bepaalt’. Als alle stemmen geteld zijn is er een winnaar en deze gaat er met de totale opbrengst van de avond vandoor. Simpel, transparant en leuk!

Waar

FEAST no. 3 vindt dit keer plaats bij het Zoholab (https://www.facebook.com/ZoHoLab), het frontoffice van het Zoho-gebied. Het Lab is de plek om elkaar te ontmoeten, een plek om de ZoHo smaak te proeven, een plek om je te laten inspireren, een plek om te experimenteren en zeker een plek voor goeie koffie (en tijdens deze avond ook voor een lekkere maaltijd). Het Lab is de plek waar nieuwe ideëen, vormen van ondernemen en van samenwerken op een natuurlijke wijze ontstaan. Een perfecte locaties voor FEAST no. 3 dus!

Hoe werkt FEAST?

  • Via deze oproep worden (groepen) mensen gevraagd plannen in te dienen. Hoe concreter je plan is, hoe groter de kans dat we je vragen je plan te komen pitchen!
  • De organisatie selecteert 5 projecten die zich op de avond zelf presenteren (je moet aanwezig zijn om kans te maken op het geld)
  • Via een oproep nodigen we zoveel mogelijk mensen (met een maximum van 50) uit te komen eten en stemmen.
  • Tijdens de avond krijgen de 3 a 5 pitchers maximaal 3 minuten om hun plan te presenteren (en daarnaast mogen ze natuurlijk ook met iedereen er over praten tijdens de avond).
  • Alle bezoekers krijgen een complete maaltijd voor € 25,- (excl. drank).

Van dit geld gaat € 20,- in de pot, de rest is voor de maaltijd.

  • Aan het einde van de avond stemmen alle bezoekers op hun favoriete initiatief.
  • Degene met de meeste stemmen krijgt de totale opbrengst contact mee.
  • Bij de volgende FEAST moet de winnaar zich ‘publiekelijk verantwoorden’ door te verllen wat ze met het geld gedaan hebben.

FEAST is een initiatief van ‘De Makers van Rotterdam’. Via debatten, interventies, kennisontwikkeling en ondersteuning stimuleren we sociaal ondernemerschap in Rotterdam.

Wil je een plan indienen? Of wil je je alvast aanmelden als gast tijdens de avond zelf? Mail in beide gevallen met Maurice Specht (maurice@demakersvanrotterdam.nl).

Let op: plannen kunnen tot uiterlijk 7 april worden ingediend.

FEAST Rotterdam is geïnspireerd door FEAST Brooklyn – http://feastinbklyn.org/