5e Nationale Dag van de Zelforganisatie

Afgelopen vrijdag presenteerde Iris Meerts weer bij ons 20-jarig bestaan samen met wethouder Bert Euser van de gemeente Albrandswaard over de omslag die deze gemeente heeft gemaakt, onder andere met inzet van Stipo, naar zelforganisatie.

Steeds meer mensen willen grip krijgen op hun werk, gezondheid, leven en omgeving. Zij starten bijvoorbeeld coöperaties, verenigingen en wijkteams. Binnen kleine, overzichtelijke groepen kun je immers makkelijker samenwerken dan in een groot, anoniem geheel.

‘Klein binnen groot’ is een belangrijk principe bij zelforganisatie; je ziet het bijvoorbeeld in mierenhopen, broccoli, ons brein en de samenleving. Het was ook het thema van ons lustrumcongres in de Doelen op 13 november 2013.

5e Nationale Dag van de Zelforganisatie – 13 november 2013 – Sfeervideo from Stichting Zelforganisatie on Vimeo.